Een heerlijk plantaardig alternatief voor een klassieke burger!
Oesterzwam Burger met Avocado en Aioli
Ingrediƫnten (voor 2 burgers)
250 g oesterzwammen
1 kleine ui, fijngesneden
1 teentje knoflook, fijngesneden
50 g havermout
1 el sojasaus
1 el lijnzaad + 3 el water (vegan bindmiddel)
1 tl paprikapoeder
1 tl komijn
Peper en zout naar smaak
2 burgerbroodjes
1 avocado, in plakjes
2 el vegan aioli
Bereidingswijze
Maal de oesterzwammen fijn in een keukenmachine.
Meng met ui, knoflook, sojasaus, kruiden, havermout en het lijnzaadmengsel.
Vorm twee burgers en laat 15 min opstijven in de koelkast.
Bak de burgers in een pan met wat olie tot ze goudbruin zijn.
Rooster de broodjes en besmeer met aioli.
Beleg de broodjes met de burger, avocado en extra toppings naar wens.
Voedingsinformatie (per portie)
Calorieën: 380 kcal
Koolhydraten: 42 g
Eiwitten: 10 g
Vetten: 18 g
Oesterzwam Burger met Avocado en Aioli
Deze sappige oesterzwamburger is een perfecte vleesvervanger! De paddenstoelen zorgen voor een stevige textuur en een rijke smaak, terwijl de avocado en aioli het helemaal afmaken.
Dit eenvoudige en snelle gerecht brengt de rijke, umami-smaak van oesterzwammen naar voren met knoflook en sojasaus. Perfect als bijgerecht bij rijst of noedels!
Deze romige risotto met oesterzwammen is perfect voor een luxe diner. De umami van de paddenstoelen gecombineerd met Parmezaanse kaas zorgt voor een heerlijke smaakexplosie!