Maak de oesterzwammen schoon en scheur ze in reepjes.
Verhit de plantaardige olie in een pan en bak de knoflook tot hij geurt.
Voeg de oesterzwammen toe en roerbak 3-4 minuten tot ze zacht worden.
Doe de sojasaus, sesamolie en rijstazijn erbij en meng goed.
Voeg de chilivlokken toe (indien gewenst) en bak nog 1 minuut.
Garneer met bosui en sesamzaadjes. Serveer warm!
Voedingsinformatie (per portie)
Calorieën: 140 kcal
Koolhydraten: 7 g
Eiwitten: 5 g
Vetten: 8 g
Oesterzwam Burger met Avocado en Aioli
Deze sappige oesterzwamburger is een perfecte vleesvervanger! De paddenstoelen zorgen voor een stevige textuur en een rijke smaak, terwijl de avocado en aioli het helemaal afmaken.
Dit eenvoudige en snelle gerecht brengt de rijke, umami-smaak van oesterzwammen naar voren met knoflook en sojasaus. Perfect als bijgerecht bij rijst of noedels!
Deze romige risotto met oesterzwammen is perfect voor een luxe diner. De umami van de paddenstoelen gecombineerd met Parmezaanse kaas zorgt voor een heerlijke smaakexplosie!